
مدیریت ریسک مالی به زبان آدمیزاد
مجموعهی کتابهای به زبان آدمیزاد (for dummies) از نشر وایلی برای عموم مردم نوشته شدهاند. در این مجموعه سعی شده مفاهیم ثقیل و پیچیده را به زبانی ساده که برای افراد مبتدی قابل درک باشد، به همراه نثری روان توضیح داده شود. گسترهی موضوعاتی که در این مجموعه قرار دارند از روانشناسی و فلسفه گرفته تا تعمیر خودرو و بازیهای کامپیوتری را شامل میشود.
کتاب مدیریت ریسک مالی به زبان آدمیزاد (Financial Risk Management For Dummies) نوشتهی آرون برون، برندهی جایزهی بهترین مدیر ریسک سال از مؤسسهی جهانی متخصصان ریسک (GARP)، برای کسانی مناسب است که میخواهند به تازگی وارد حوزهی مدیریت ریسک مالی شوند و نیازمند آن هستند که در فضایی به دور از پیچیدگیهای فنی مدیریت ریسک و فرمولها و روابط آن با مفاهیم و اصول اولیهی ریسکهای حوزهی مالی و نحوهی مدیریت آنها آشنا شوند. در این کتاب نویسنده برخی اصول کلیدی مانند تفاوت ریسک، خطر و فرصت، احتمال، نوسان، نرمال بودن و عدم قطعیت را شرح میدهد. همچنین نحوهی مدیریت هفت نوع ریسک کلیدی در مؤسسات مالی از جمله شرکتهای مدیریت دارایی، بانکها، شرکتهای بیمه و کارگزاریها را مورد بحث و گفتگو قرار میدهد.
مباحث موجود در این کتاب به پنج قسمت تقسیم شدهاند:
بخش اول. شروع آشنایی با مدیریت ریسک
همانطور که از نامش پیداست، این قسمت مفاهیم اولیهی ریسک را مورد بررسی قرار میدهد. در ابتدا با گسترهی ریسک، ریسک مالی و نحوهی انتقال ریسک آشنا میشوید، سپس مدلهای ریسک، برعهدهگرفتن ریسک، مدیریت ریسک مالی و وظایف یک مدیر ریسک مالی را درک میکنید.
بخش دوم. اندازهگیری ریسک مالی
پس از آنکه در قسمت اول با ریسک آشنایی کافی پیدا کردید، در این قسمت میتوانید ابزارهای اندازهگیری آن را در دست بگیرید. این ابزارها عبارتند از: ارزش در معرض ریسک، آزمون بحران، یونانیها و مقادیر فرین.
بخش سوم. مدیریت ریسک مالی
پس از اندازهگیری ریسک مالی نوبت به مدیریت آن فرا میرسد. این قسمت که بیشتر مربوط به معاملات مالی میشود، شامل مفاهیمی همچون مشخص کردن حد ضرر، جلوگیری از ضرر، کنترل کاهش ارزش و استفاده از استراتژیهای پوششی (Hedging) است.
بخش چهارم. اشتغال در مؤسسات مالی
حال که با مفاهیم ریسک آشنا شدید، توانستید ریسک را اندازهگیری کنید و مدیریت آن را نیز فرا گرفتید، زمان آن فرا رسیده که با کاربرد مدیریت ریسک در جایگاههای مختلف آشنا شوید. اولین جایگاه شغلی که به ذهن میرسد، معاملهگری اوراق بهادار است، به همین دلیل اولین فصل این بخش به مدیریت ریسک در معاملات مالی اختصاص دارد. در ادامه مدیریت ریسک در بانک، مدیریت ریسک در سبدگردانی و مدیریت دارایی و در انتها مدیریت در صنعت بیمه معرفی میشود.
بخش پنجم. انتقال ریسک
آخرین بخش این کتاب به انتقال مفاهیم ریسک اختصاص دارد که در دو فصل خلاصه میشود. فصل اول مربوط به گزارشدهی ریسک است که مورادی همچون نگارش گزارشات و ارائهی آنها به هیئت مدیره را شامل میشود. فصل دوم نیز مربوط به قوانین نظارتی مدیریت ریسک است که توسط نهادهای نظارتی تعیین میشود و وظیفهی مدیر ریسک است که با توجه به این قوانین گزارشات مربوطه را مراجع بالادستی ارائه دهد.
افزودن دیدگاه
لغو پاسخ