
اقتصاد پول، بانکداری و بازارهای مالی
برای انجام هرگونه فعالیت در بازارهای مالی، از معاملهگری گرفته تا تأمین مالی برای شرکتها و مدیریت ریسک، نیاز است که با ماهیت نحوهی کارکرد این فضا آشنا باشیم. این آشنایی به ما امکان میدهد به ریسکهای بالقوه آگاه شویم، رفتارهای بازیگران این بازارها را درک کنیم و هدف هر کدام از فعالیت در این بازار را شناسایی کنیم. در همین راستا مطالعهی کتاب «اقتصاد پول، بانکداری و بازارهای مالی» نوشتهی فردریک میشکین بسیار توصیه میشود که یکی از مراجع مهم شناخت بازارهای مالی به حساب میآید.
در این کتاب نویسنده نمایی جامع و نوین از سوالات اساسی پیرامون سیاستگذاری مالی ترسیم میکند. میشکین که دورهای را تحت عنوان رییس فدرال رزرو ایالات متحده گذرانده، با استفاده از تجارب خود علاقهمندان این حوزه را با فرآیند سیاستگذاری پولی، قانونگذاری و نظارت سیستم مالی و جنبههای بینالمللی بازارها آشنا میسازد.
این کتاب دارای شش بخش مختلف است. در بخش اول که به مقدمه و معرفی کتاب اختصاص دارد، نویسنده به تشریح سیستم مالی میپردازد و مفهوم پول را توضیح میدهد. در بخش دوم با عنوان بازارهای مالی، مفاهیم نرخ بهره، رفتار نرخ بهره، ریسک نرخ بهره و در نهایت بازار کارا معرفی میشوند. در بخش سوم، که موسسات مالی نام دارد، زیستبوم دنیای مالی برای خواننده توصیف میشود و بحرانها در این زیستبوم مورد بررسی قرار میگیرند. بخش چهارم به بانکهای مرکزی و نقش آنها در ایجاد و اجرای سیاستهای پولی میپردازد. روابط بینالمللی در بازارهای مالی و بازارهای جهانی در بخش پنجم تشریح میشوند. در بخش نهایی نیز نظریهی پولی مورد بررسی قرار میگیرد که مواردی همچون تورم، عرضه و تقاضای پول، نظریهی سیاست پولی، نقش انتظارات در سیاستهای پولی و موضوعات مهم دیگر در این بخش قرار دارند.
افزودن دیدگاه
لغو پاسخ